Saturday, 19 January 2019

Cara Membeli Produk Vitamin Shaklee Menggunakan Kad Kredit Atau Kad Debit Secara Online


Pembelian item Shaklee secara online

Berita gembira buat pengguna dan pembeli produk Shaklee anda kini boleh membeli secara online dengan menggunakan sistem aplikasi Esell Shaklee. Dengan sistem Esell Shaklee ini anda boleh membeli produk Shaklee dengan sendirinya sama ada membeli dengan menggunakan Kad Kredit atau pun Kad Debit kedua-duanya pun boleh. Setelah anda selesai membuat pembayaran produk Shaklee melalui sistem Esell Shaklee ini barang atau item Shaklee yang telah anda order atau beli akan dikirim terus ke alamat rumah atau pejabat anda. Mudah kan ?

Bagaimanakah Langkah-Langkah Melakukan Pembelian Secara Online Melalui Sistem Esell Shaklee ?

Anda boleh ikuti langkah-langkah seperti di bawah :

Langkah 1

Klik salah satu link di bawah mengikut produk Shaklee pilihan anda sendiri :

     • Set Nutrisi Pemakanan Sihat
     • Set Youth Skin Care
     • Set Prosante Hair Care
     • Set Penjagaan Rumah
     • Set Penapis Air 

Langkah 2

Anda akan dibawa ke laman eSell Shaklee di bahagian 'Online Ordering Agreement' seperti di bawah ini :


Kos penghantaran produk Shaklee adalah sama rata hanya RM10 sahaja tanpa mengira berat bagi seluruh Malaysia iaitu Semenanjung serta Sabah dan Sarawak jika anda membuat pembelian produk Shaklee kurang daripada nilai RM600. Tetapi jika anda membeli produk Shaklee melebihi daripada nilai RM600 dan ke atas atau anda membeli 2 Vivix anda akan mendapat percuma kos penghantaran seluruh Malaysia 

Best kan jadi tidak kiralah seberapa banyak pun vitamin Shaklee yang anda beli dan seberat mana pun parcel anda kos delivery tetap RM10 sahaja tidak bertambah walau di mana pun anda berada tapi lagi best kalau anda beli produk Shaklee bernilai RM600 dan ke atas anda akan dapat Free Postage

Seterusnya pilih 'Agree' dan klik butang 'Next'

Langkah 3

Anda akan dibawa ke laman 'Guest User' jadi di sini anda perlu mengisi maklumat diri dan alamat penghantaran anda yang betul


Pastikan semua maklumat diri dan alamat penghantaran anda betul kemudian klik butang 'Continue'

Langkah 4

Lihat senarai produk Shaklee di dalam laman eSell. Pilih produk Shaklee yang ingin anda beli mengikut keperluan anda dan pastikan kuantiti yang dipilih adalah betul


Setelah anda selesai memilih produk yang anda ingin beli berserta dengan kuantiti yang betul seterusnya sila klik butang 'Checkout'

Langkah 5

Di laman 'Please Confirm Your Order' periksa semula dan pastikan produk Shaklee dengan kuantiti yang ingin dibeli serta maklumat 'Shipping Details' anda adalah tepat

Setelah berpuas hati dengan semua maklumat sila klik butang 'Proceed for Payment'

Langkah 6

Di laman 'Your Payment Method' isi maklumat Kad Debit atau Kad Kredit anda yang diperlukan untuk tujuan pembayaran produk Shaklee secara online. Anda tidak perlu risau kerana segala maklumat kad yang anda isi adalah selamat dan dilindungi

Setelah selesai mengisi maklumat kad dan berpuas hati sila klik butang 'Confirm Payment'

Langkah 7

Selepas pembayaran telah berjaya dilakukan resit pembelian akan tertera pada skrin anda. Kemudian anda boleh klik 'Print Order' jika anda nak print out dan bolehlah simpan salinan resit pembelian anda tersebut

Akhirnya selesai ! Kemudian anda tinggal tunggu sahaja parcel produk Shaklee anda sampai di hadapan pintu rumah atau pejabat anda

Dengan adanya sistem Esell Shaklee ini pasti sangat membantu untuk anda yang suka online shopping 😊 Sekiranya anda ingin membeli produk Shaklee tanpa berurusan atau berhubung dengan saya jadi anda bolehlah terus membeli secara online dengan klik link di bawah ini :


Untuk mendapatkan konsultasi dan panduan cara makan vitamin Shaklee yang betul anda bolehlah menghubungi saya menerusi whatsapp di nombor ini 0133552560 atau lebih mudah klik link whatsapp saya di sini www.wasap.my/60133552560/shaklee

Follow FB : Ena Suhaina

Facebook : Ena Suhaina
Whatsapp : 0133552560
Instagram : juhanabeauty
Email : ena.suhaina@gmail.com
Blog : umminabeel.blogspot.com 



KEBAIKAN DAN KEPENTINGAN OSTEMATRIX SHAKLEE



Entri kali ini saya akan kongsikan tentang Ostematrix Shaklee. Ostematrix secara umumnya adalah berkaitan dengan kalsium yang sangat diperlukan oleh tubuh badan kita. Bila bercakap pasal kalsium mesti ramai yang akan fikir tentang perlunya kalsium untuk kekuatan serta pertumbuhan tulang dan gigi kan. Dah betul tu tapi jangan tersilap sebab kalsium ni banyak manfaat dan kepentingannya sebenarnya bukan hanya untuk tulang dan gigi sahaja. Jom check mengapa tubuh badan kita sangat memerlukan bekalan kalsium yang cukup seperti di bawah

KEPENTINGAN KALSIUM UNTUK TUBUH BADAN KITA 

🔹 Membantu dalam pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat
🔹 Bekalan kalsium yang cukup membantu mencegah osteoporosis atau tulang rapuh
🔹 Membantu melegakan dan merehatkan otot-otot badan
🔹 Menghantar dan menerima isyarat saraf dalam badan
🔹 Membantu mengawal degupan jantung yang normal
🔹 Mengeluarkan dan mengawal hormone serta enzyme dalam badan
🔹 Mengawal tahap kelikatan dan kecairan darah

KESAN KEKURANGAN KALSIUM DALAM TUBUH BADAN

🔹 Kekejangan otot
🔹 Osteoporosis atau tulang rapuh
🔹 Migrain atau sakit kepala
🔹 Lenguh dan sakit sendi
🔹 Tekanan darah rendah
🔹 Insomnia atau sukar tidur malam
🔹 Cepat letih dan lesu

SUMBER MAKANAN YANG KAYA DENGAN KALSIUM 


🔹 Susu
🔹 Keju dan mentega
🔹 Kacang soya
🔹 Kacang kuda
🔹 Kacang badam ( almond )
🔹 Sayuran berdaun hijau
🔹 Tauhu ( tofu )
🔹 Chia seed
🔹 Yogurt
🔹 Ikan salmon
🔹 Ikan sardin
🔹 Oatmeal
🔹 Sayur brokoli
🔹 Pisang

OSTEMATRIX SHAKLEE

Jom kita kenali Ostematrix Shaklee yang dikenali sebagai supplement kalsium pilihan terbaik ini.


Ostematrix membekalkan sumber kalsium yang sangat penting untuk tubuh badan kita. Ia diformulasi khas lengkap dengan 7 jenis nutrient penting seperti kalsium, magnesium, vitamin D, mangan, kuprum, zinc dan boron.  


Di dalam setiap 1 biji tablet Ostematrix Shaklee mengandungi :

🔹 Calcium 250mg 
🔹 Magnesium 100mg
🔹 Vitamin D3 100IU 
🔹 Zinc 10.4mg
🔹 Kuprum 0.05mg
🔹 Mangan 0.05mg
🔹 Boron 0.75mg 

KEBAIKAN OSTEMATRIX SHAKLEE

🔹 Menguatkan tulang, kuku, gigi serta sistem saraf tubuh badan
🔹 Mencegah daripada osteoporosis atau tulang rapuh
🔹 Mengelakkan daripada kekejangan otot-otot badan
🔹 Mengatasi masalah kebas-kebas serta lenguh dan sakit sendi 
🔹 Memelihara denyutan jantung yang normal
🔹 Membantu dalam menyeimbangkan tekanan darah 
🔹 Membantu dalam meringankan simptom atau sakit ketika datang haid
🔹 Mengurangkan stress, mood swing , sakit kepala serta menggalakkan tidur yang selesa 

TESTIMONI OSTEMATRIX SHAKLEE





Boleh terus hubungi saya sebagai Pengedar Shaklee yang aktif di seluruh Malaysia untuk mendapatkan Ostematrix Shaklee anda. Whatsapp saya di talian 0133552560 atau anda boleh juga membuat pembelian secara online melalui link Esell Shaklee di bawah 😊


Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi dan panduan cara makan vitamin Shaklee yang betul seperti di bawah 😊

Facebook : Ena Suhaina
Whatsapp : 0133552560
Instagram : juhanabeauty 
Email : ena.suhaina@gmail.com 
Blog : umminabeel.blogspot.com