Monday, 17 September 2012

Ingin Main Piano

Setiap manusia di dunia ni pasti punya keinginan dan impian kan.. ^__^ saya pun ada banyak impian.. tapi dalam banyak-banyak impian tu, ada satu yang saya teringin .. mau tau apa? saya teringin sangat mau belajar main piano and mau memainkan lagu yang saya suka dengan petikan piano daripada jari saya sendiri hehe..

Sejak dari form 5 lagi saya teringin mau belajar piano and mau memainkan lagu-lagu instrumental romantik and mungkin jugak nasyid.. yang pasti lagu yang saya mau mainkan semuanya berbentuk instrumental and bernada lembut and syahdu.. itu antara keinginan saya hehe.. Inshaa Allah satu hari nanti saya akan belajar jugak and akan memainkan lagu yang saya suka dengan petikan jari saya sendiri ^_^.. and jugak saya mau memainkan lagu dengan petikan piano dari jari saya sendiri untuk hadiahkan kepada orang yang bermakna dalam hidup saya ^_^..

Tau lagu Flightless Bird yang dimainkan dalam movie Twilight? saya suka lagu tu sebab muziknya lembut.. cuma suka muziknya saja.. and muziknya dimainkan dengan piano.. lagi satu lagu, River Flows In You.. muzik lagu ni pun instrumental and lembut jugak.. saya mau mainkan guna piano.. mau sangat.. banyak lagi lagu lain yang saya mau mainkan guna piano guna jari saya sendiri.. ada satu muzik instrumental berunsurkan nasyid ni pun saya mau mainkan.. sangat syahdu muzik lagu tu.. tajuknya Doaku.. and kalo kita hayati muzik tu memang boleh menyentuh jiwa.. ok la .. setakat tu ja la.. harap satu hari nanti impian saya ni tercapai  ^_^

No comments:

Post a Comment