Wednesday, 28 March 2018

Tips Cara Menghilangkan Parut Jerawat Dengan Pantas Dan Berkesan

Assalamualaikum dan hai semua. Hari ni kita bersua lagi dalam lembaran entri yang baru. Hari ni Ena mahu kongsikan tentang tips dan cara menghilangkan parut-parut jerawat dengan cepat dan pantas serta secara selamat dan semulajadi. Tak perlu pun pakai suntikan atau ubat-ubatan sebaliknya cara yang digunakan ni adalah secara semulajadi.


6 TIPS MENGHILANGKAN PARUT JERAWAT DENGAN PANTAS DAN BERKESAN

1) ALOE VERA ATAU LIDAH BUAYA


🌷 Lidah buaya atau Aloe Vera kaya dengan vitamin semulajadi untuk membantu dalam memperbaiki kulit serta menghilangkan parut secara beransur-ansur
🌷 Caranya adalah patahkan lidah buaya kemudian ambil gel atau lendirnya dan sapukan gel tersebut pada permukaan kulit wajah. Biarkan sahaja gel semulajadi itu selama setengah jam kemudian barulah cuci muka seperti biasa

2) TIMUN


🌷 Timun mengandungi Vitamin A dan Vitamin C serta timun juga mengandungi kadar air yang tinggi yang bersesuaian untuk kulit muka
🌷 Caranya adalah hiriskan timun segar kemudian tempekkan hirisan timun tersebut pada kulit wajah yang berparut. Biarkan selama setengah jam kemudian barulah bilas muka dengan air sejuk. Amalkan setiap hari sehingga parut hilang

3) MADU


🌷 Madu mengandungi khasiat kesihatan yang baik dan merupakan raja segala makanan. Namun anda perlulah mendapatkan madu lebah yang asli untuk kesan yang terbaik bagi kulit wajah anda kerana kebanyakan madu yang ada di pasaran sekarang adalah madu yang telah diproses
🌷 Caranya adalah ambil sedikit sahaja madu lebah asli kemudian urutkan pada kulit wajah anda. Jangan terlalu banyak kerana madu asli ni panas. Setelah urut muka dengan madu kemudian biarkan sahaja tak perlu bilas muka anda

4) LEMON


🌷 Lemon adalah sejenis asid alfa hidroksil semulajadi atau AHA yang berfungsi untuk membantu kulit baru tumbuh dan memudarkan serta menghilangkan parut jerawat
🌷 Caranya adalah perahkan air lemon ke dalam mangkuk. Jika kulit anda jenis sensitif campurkan air perahan lemon tadi dengan sedikit air sejuk tetapi jika kulit anda bukan jenis sensitif so tak perlu cairkan dengan air sejuk. Gunakan kapas kemudian sapukan air perahan lemon tadi di atas permukaan kulit wajah anda dan biarkan kering. Setelah kering barulah bilas muka anda dengan air sejuk. Jangan lupa untuk amalkannya setiap hari

5) VITAMIN E


🌷 Vitamin E semua dah sedia maklum bahawa vitamin ni memang vitamin untuk menjaga kulit dan mencantikkan kulit. Jadi anda boleh dapatkan Vitamin E ni di mana-mana farmasi atau paling terbaik sekali dapatkan Vitamin E Complex Shaklee !
🌷 Caranya adalah pecahkan kapsul Vitamin E kerana kebanyakan Vitamin E dijual dalam bentuk minyak. Setelah itu sapukan atau lumurkan minyak Vitamin E tersebut pada kulit wajah yang berparut kemudian biarkan dalam 15 minit barulah cuci dan bilas dengan moisturizer

6) YOUTH SKINCARE SHAKLEE


🌷 Cara yang paling mudah dan selamat serta berkesan untuk menghilangkan parut jerawat serta mendapatkan kulit yang cantik adalah menggunakan Youth Skincare Shaklee
🌷 Youth lengkap dengan semua bahan-bahan daripada sumber tumbuh-tumbuhan semulajadi untuk menjaga kulit anda agar bersih daripada jerawat, jeragat, bintik hitam, bintik penuaan dan banyak lagi
🌷 Youth juga lengkap dengan semua yang anda perlukan yang terdiri daripada cleanser, toner, serum, moisturizer dan night cream

TESTIMONI PARUT JERAWAT PUDAR DAN HILANG DENGAN YOUTH SKINCARE SHAKLEE






Jadi jom segera dapatkan produk skincare Youth Shaklee yang tengah hot dan meletop ni ! Terus hubungi saya Ena Suhaina di nombor ini 010 885 4663 atau terus klik link whatsapp saya di sini http://enashaklee.wasap.my





7 comments:

  1. Youth skin care tu nmpk cepat berkesan kasi hilang parut..😍

    ReplyDelete
  2. Mudahnya kasi hilang parut jerawat

    ReplyDelete
  3. Lawanya suda tiada jerawat 😍

    ReplyDelete
  4. Memang terbaik la ini skincare 😍

    ReplyDelete
  5. Lepas ini senang lah mau kasi hilang parit jerawat.

    ReplyDelete